Kjør MC – et soundtrack


Ny teknologi har gjort det mulig å lytte til musikk også når man kjører MC. Hvilken musikk man velger, avhenger selvsagt av hvilken musikksmak man har. Noen foretrekker kanskje country eller folkemusikk, mens andre foretrekker hardrock. MC-førere er jo like varierte som folk flest, både i alder, personlighet og musikksmak. Mange ser fortsatt for seg MC-førere som tøffe, røffe menn i svarte skinnklær, men slik er det ikke alltid. MC-førere kan også være myke menn som spiller synthpop.

Hardrock eller black metal passer til den tøffere stilen. Norge har mange kjente black metal band, som er populære både her i landet og i utlandet. Band som Satyricon, Dimmu Borgir og lignende passer godt til MC-kjøring. Musikk med tunge rytmer kan være fint når man skal gi gass og kjenne vinden mot ansiktet.

Megadeth er et populært band blant mange MC-førere. Bandet spiller thrash metal. Megadeth kommer fra San Francisco i USA. Bandet har endret stilart flere ganger. På 1990-tallet utviklet de seg til å bli et alternativ heavy metal-band, og spilte mer kommersiell musikk. Senere gikk de tilbake til en renere heavy metal-stil, med elementer fra trash metal og speed metal. Bandets medlemmer har også blitt byttet ut mange ganger. Bare Dave Mustaine har vært medlem i bandet hele tiden. Mustaine spilte tidligere i Metallica, som også er et fint band for MC-førere.

Uansett hvilken musikk man velger, er det fint å ha favorittsangene på øret når man kjører langt. Da blir det morsommere å kjøre. Trafikksikkerhet er selvsagt viktig. Musikken må ikke spilles så høyt at man ikke får med seg det som skjer i trafikken. Men dersom man spiller på et passe nivå, og er årvåken og oppmerksom på omgivelsene, er det ingen grunn til å la være å spille musikk mens man kjører.