Superbike World Championship

Superbike World Championship (også kjent som SBK, WSB og WSBK) er verdensmesterskapet i Superbike-løp. Mesterskapet ble grunnlag allerede i 1988, og var i begynnelsen hovedsakelig en europeisk affære. I takt med at Superbike har blitt et mer og mer globalt fenomen har flere tevlinger blitt flyttet til andre verdensdeler, og løp har blitt avviklet i blant annet Russland, Qatar, Sør-Afrika, New Zealand, Malaysia, Canada, Japan, Australia og i USA. Planen er å fortsette denne globale ekspansjonsstrategien i årene som kommer, og mange tipper at Kina snart vil få æren av å arrangere en runde.tom-sykes-pilot-of-superbikes-sbkMotorsyklene som deltar i mesterskapet er oppjazzede versjoner av sykler som er tilgjengelige for salg for allmennheten. I motsetning til de spesialdesignede Formel 1-bilene er Superbike-syklene med andre ord «vanlige» sykler. Dette blotte faktum er kanskje hovedårsaken til Superbikes popularitet, ettersom man kan heie på sin «egen» sykkel i kamp mot andres.Mesterskapet var lenge dominert av kjørere fra engelskspråklige land, med briten Carl Fogarty i spissen. Fogarty vant totalt 59 løp i løpet av sin karriere og ble sammenlagtmester fire ganger. Også australske og amerikanske kjørere har gjort det godt. Siden 2010 har den anglofone dominansen blitt utfordret av kjørere fra Italia, Frankrike og Spania, hvilket har styrket tevlingens popularitet i disse viktige markedene.