NM i motocross


NM i motocross er årets store høydepunkt for alle norske tilhengere av denne grommeste av alle disipliner. Vi snakker tross alt om Norges suverent største gren i motorsykkelfamilien! At det etterhvert finnes gode baner over absolutt hele Norge gjør også at vi har dynamiske lokale miljøer i alle landsdeler. Dette styrker i sin tur konkurransen om pokalene, og for hvert år som går synes nivået å ha beveget seg enda et hakk oppover.

motocross

Det siste NM som ble arrangert fant sted i fjor, og bød som vanlig på stor spenning så vel som mange smertefulle knall og fall. På kvinnesiden stakk supertalentet Genette Klyve Våge oppskriftsmessig av med gullet. Det er sprøtt å tenke på at denne gladjenta bare er 18 år gammel med tanke på hennes posisjon i norsk motocross. Dette ble Våges andre NM-tittel på rad, og vi kan ganske sikkert belage oss på mange flere i årene som kommer. Mathea Selebø og Thea Emilie Johansen tok henholdsvis andre- og tredjeplassene.

På herresiden vant Lasse Christoffersen gull i klassen MX 2 foran Henrik Wahl, Even Kampenhaug Heibye og Magne Klingsheim. I klasse MX 85 var det Håkon Fredriksen som tok gull, mens Martin Skjærli og Erling Lund Madsen knep sølv- og bronsemedaljene. MX Junior ble vunnet den lovende unggutten Kevin Horgmo, mens Kim Olav Jørve gikk til topps i klassen MX 1.