Norske suksesser innen MC-konkurranser


Her i Norge så kan det vel ganske lett sies at Speedway er en av de mest populære sportene innen motorsykkelsport, mange nordmenn har også gjort stor fremgang og hatt stor suksess innen denne formen for MC- sport. I Norge så har vi både «Individuell Speedway Norsk Mesterskap», «Speedway Grand Prix Norge» og vi har såklart vårt eget norske nasjonale speedway lag. I dette laget så er det Rune Holta som er den aller mest kjente av førerne, født i 1973 i Stavanger og oppvokst i Randaberg. Men fra 2002 så ble Holta en Polsk statsborger og har siden det konkurrert for det Polske laget i internasjonale konkurranser. Der har han blant annet vunnet «Polish Championship» i både 2003 og i 2007. Om du vil følge Runes fortsatte utvikling og fremganger som Speedwayfører og kanskje satse en slant på at han vinner løpene han stiller opp i så finnes alle spillene sammen med odds på alle utøverne på Betsafes odds sider.

speedwayDet er også flere MC-førere som skiller seg ut i mengden og har hatt stor fremgang innen MC-konkurranser. Det er blant annet Lars Gunnestad, født i Drammen i 1971 og var tidligere en norsk internasjonal speedway fører. Iløpet av karrieren sin så klarte han å vinne «Individual Speedway Norwegian Championship» hele ti ganger, og satt like godt rekord i antall vunnede race. Gunnestad var kun 17 år da han vant sin første tittel som norsk mester, og sønnen hans Lars Daniel tok over etter faren og ble også en speedway fører.

Rolf Gramstad må også nevnes her som en stor suksess innen MC- race og konkurrering. Født i 1957 og oppvokst i Sandnes så startet Gramstad hans karriere innen MC-sporten tidlig. Han kjørte for Vienna allerede i 1977, konkurrerte i Storbritannia med Swindon Robins i 1978 og etter to sesonger so flyttet han over til Leicester Lions hvor han raskt utmerket seg blant førerne. I 1981 vant han også det norsk nasjonale mesterskapet og samme året vant han også «Nordic Long Track Championship». Han ble utsatt for en ulykke senere det året under en konkurranse i Tyskland som gjorde han lam og han fikk aldri muligheten til å konkurrere igjen.